ROG STRIX
SCAR 17
Premagajte najboljše.
Postanite najboljši.
Tekmujte na najvišji ravni iger z ROG Strix SCAR 17 s sistemom Windows 10 Pro. Vsem izzivom bosta kos zmogljiv procesor AMD Ryzen™ 9 5900HX in grafična kartica GeForce RTX™ 3080. Izjemno odziven zaslon s frekvenco osveževanja do 300 Hz/3 ms obvlada vse e-športne igre, lahko pa se odločite za zaslon visoke ločljivosti WQHD s frekvenco osveževanja 165 Hz, ki prikaže tudi najmanjše podrobnosti. Vsak udarec in ukaz natančno vnesite s pomočjo odzivne optične mehanske tipkovnice. S temi konkurenčnimi prednostmi lahko prevladujete v katerikoli areni.
Zmaga je odvisna od vas
Na naslednjem turnirju v e-športnih igrah zmagajte v slogu. Odrezane linije pokrova prenosnika napovedujejo resne zmogljivosti. Ohišje pa je deležno še dodatnih prilagodljivih barvnih poudarkov. Umetniška osvetlitev Aura Sync poudarja vašo ustvarjalnost. Osvetljen logotip ROG in optično-mehanska tipkovnica z možnostjo personalizacije osvetlitve tipk dodata svoje del k svetlobnemu podpisu. V ohišje je vgrajenih še več sijalk LED, ki poskrbijo za odlično svetlobno podobo.
Prilagodljive
noge prenosnika
Personalizacija in slog
Prosojna
tipkovnica
Optično
mehanska
tipkovnica
Tekmujte na najvišji ravni
Pospešite delo in igranje na napravi, ki je zasnovana za zagotavljanje trimestne hitrosti sličic na sekundo. Vrhunska grafika do modela GeForce RTX™ 3080 omogoča izjemno tekoče igranje. AMD-jev procesor do modela Ryzen™ 9 5900HX, ki ga je mogoče naviti, pa ob aktivni grafiki porablja do 54 W moči, samostojno pa kar do 80 W. Vgrajenih je še do 64 GB pomnilnika DDR4-3200 in dva pogona SSD M.2 NVMe v polju RAID 0, ki pospešita čas nalaganja in skoraj podvojita zmogljivosti enega pogona. Do 2 TB prostora za shranjevanje pomeni, da imate svojo ogromno zbirko iger vedno s seboj.
* RAID bo podprt v prihodnji posodobitvi gonilnika AMD. Za več podrobnosti se obrnite na lokalnega predstavnika ROG.
WINDOWS 10 PRO
OS
AMD
Ryzen™ 9 5900HX
procesor
do
64 GB
DDR4-3200
do GeForce
RTX™ 3080
grafična kartica
do
2 TB RAID 0
PCIe 4 SSD hramba podatkov
Strix SCAR G533-1
Prenosniki z grafičnimi karticami GeForce RTX™
Grafične kartice GeForce RTX ™ 30 Series poganjajo najhitrejše igričarske prenosnike na svetu. Izdelani so z NVIDIA arhitekturo RTX 2. generacije (Ampere) in opremljeni z novimi jedri RT, jedri Tensor in pretočnimi procesorji za najbolj realistično grafiko in najnovejše funkcije umetne inteligence.
Strix SCAR G533-2
Arhitektura NVIDIA Ampere
2. GENERACIJA
RT JEDRA
2X PREPUSTNOST
3. GENERACIJA
JEDRA TENSOR
DO 2X PREPUSTNOST
NOVI
SM
2X FP32 PREPUSTNOST
Strix SCAR G533-3
RTX. To je to.
Strix SCAR G533-4
Pospeševanje DLSS AI
NVIDIA DLSS je revolucionarna uporaba umetne inteligence, ki z namenskimi jedri za obdelavo umetne inteligence na GeForce RTX™ poveča hitrost sličic ob brezkompromisni kakovosti slike. To vam omogoča še več zmogljivosti in višje nastavitve ločljivosti ter kakovosti slike za neverjetno vizualno izkušnjo. Revolucija umetne inteligence v igrah je tu.
Strix SCAR G533-5
Za večjo kreativnost
S prenosnimi računalniki GeForce RTX™ 30 Series dvignite svoje kreativne projekte na novo raven. Umetna inteligenca pospešuje delo v vrhunskih kreativnih aplikacijah. Podprta s platformo NVIDIA Studio z namenskimi gonilniki in ekskluzivnimi orodji. Opravite naloge v rekordnem času. Ne glede na to, ali upodabljate zapletene 3D-prizore, urejate videoposnetke v ločljivosti 8K ali prenašate oddaje v živo z najboljšim kodiranjem in kakovostjo slike, prenosniki z grafiko GeForce RTX™ nudijo zmogljivosti, ki vam omogočajo, da ustvarite svoje najboljše projekte.
Strix SCAR G533-6
Zmaga, merjena v milisekundah
NVIDIA Reflex prinaša pomembno konkurenčno prednost. Najnižje zakasnitve. Najboljša odzivnost, ki jo dosegajo prenosniki s karticami GeForce RTX™ 30 Series. Hitreje ciljajte tarče, hitreje reagirajte in povečajte natančnost ciljanja z revolucionarnim naborom tehnologij za merjenje in optimizacijo zakasnitve sistema v tekmovalnih igrah.
Strix SCAR G533-7
Pretočne vsebine po zgledu profesionalcev
Osupnite gledalce z neverjetno grafiko in tekočim pretakanjem v živo brez trzanja slike. Za kodiranje in dekodiranje skrbi strojna oprema naslednje generacije, zato v izjemnih podrobnostih pokažete vse svoje najboljše trenutke. Popolnoma nova aplikacija NVIDIA Broadcast pa vaše prenose v živo popelje na višjo raven z zmogljivimi zmožnostmi umetne inteligence za izboljšanje kakovosti zvoka in videa z učinki, kot so navidezno ozadje, samodejni okvir spletnega fotoaparata in odstranjevanje šuma mikrofona. Prenosni računalniki s karticami GeForce RTX™ 30 Series zagotavljajo zmogljivost in kakovost slike, ki vaši publiki vsakič dostavita le najboljše.
Zamislite si zmago
Igrajte kot profesionalci na najnovejših zasloni. Strix SCAR 17 ima vgrajen najhitrejši zaslon na svetu, saj njegovo osveževanje dosega 300 Hz/3ms, kar vam omogoča tekoče igranje iger na turnirjih. Zameglitve slike ni, zahvaljujoč odzivnemu času vsega 3 ms. Če iščete ravnovesje med visoko hitrostjo zaslona in ločljivostjo, izberite zaslon z ločljivostjo WQHD in osveževanjem 165 Hz/3 ms, ki prikaže veliko podrobnosti. 100 % pokritost barvnega spektra DCI-P3 zagotavlja več odtenkov barv v združljivih filmih in drugih vsebinah.
FHD
QHD
do
300 Hz
FHD
3 ms
odzivni čas
100%
SRGB
potopna
Adaptive- Sync
tehnologija
85%
razmerje med zaslonom in ohišjem
do
165 Hz
WQHD
100%
DCI-P3
potopna
Adaptive- Sync
tehnologija
85%
razmerje med zaslonom in ohišjem
qhd螢幕內俯視圖
Vrhunsko hlajenje
Igrajte se v tišini po zaslugi bolj učinkovitega hlajenja. Hlajenje s pomočjo tekoče kovine izboljša prenos toplote s procesorja na hladilnik. Nadgrajeni ventilatorji se ponašajo s po 84 lopaticami in lahko pretočijo več zraka ter hkrati ustvarijo manj hrupa in vibracij. Zrak teče skozi štiri hladilnike in prek odprtin za prezračevanje hitro odvede toploto. Sistemske nastavitve lahko prilagodite posamezni aplikaciji, tako da se hlajenje in hrup samodejno prilagodita posamezni nalogi. Vse te izboljšave omogočajo, da ROG Boost v načinu Turbo tudi navije grafično kartico, kot tudi doseganje višjih delovnih taktov grafike in procesorja.
4 odprtine za prezračevanje
Izboljšajo pretok zraka
do
16°C hladnejši procesor
s tekočo kovino
do
3dB
manj hrupa
ROG Boost OC
1645MHz
v načinu Turbo
Optična stikala izboljšajo natančnost
Optično-mehanska stikala na naši tipkovnici delujejo skoraj hipno in veliko hitreje kot običajne alternative, saj omogočajo boljšo odzivnost, vrhunsko natančnost in izjemno vzdržljivost. Večji ugrez tipk doda udobje, medtem ko ukrivljene kapice držijo prste na sredini. Osvetlitev Aura Sync je na voljo za vsako tipko in omogoča označevanje ukazov za različne igre in ponuja zabaven način za osvetlitev vašega sveta.
Optično-mehanska
tipkovnica
1.9 mm
ugrez tipk
Osvetlitev tipk
RGB
Trpežnost
100 milijonov
pritiskov tipk (življenjska doba)
Takojšen odziv
0.2 ms
Odzivni čas
Aura SYNC
tehnologija
Uživajte v kristalno čistem zvoku
Virtualni 5.1.2-kanalni prostorski zvok, ki ga poganja tehnologija Dolby Atmos, vas postavi v središče dogajanja. Dva visokotonca sprožata zvok neposredno proti uporabniku, medtem ko dva nizkotonca odbijata base od mize. Dvosmerno odstranjevanje šuma odstrani odvečni hrup iz dohodnega in odhodnega zvoka, tako da so skupinski klepet, pretočne vsebine in druge komunikacije za več igralcev kristalno čiste.
4X
zvočniki Smart Amp
5.1.2 kanalni
virtualni prostorski zvok
dvosmerno
Odstranjevanje šumov
atmos
Baterija
Zdrži dlje
Izvlecite vtič in naredite več na poti z visoko zmogljivo baterijo 90 Wh. Podaljšajte avtonomijo baterije stran od vtičnic s polnilcem tipa C iz združljivih napajalnikov. Za vsakodnevne dejavnosti, kot je brskanje po spletu in pretakanje videa, lahko uporabite manjši polnilec USB-C do 100 W in tako prenašate manjše breme v torbi, pri čemer z enim polnilcem polnite svoj prenosnik in telefon.
90 Wh
Baterija
hitro
USB-C
polnjenje
do
12 ur
predvajanja videa
AURA SYNC
Aura Sync omogoča, da vaša osebnost zasije
Zatemnite luči in pustite, da Aura Sync zavzame osrednje mesto. RGB LED osvetlitev poudari celoten prenosni računalnik, vključno s posameznimi tipkami in vam omogoča, da označite ključne ukaze za hitro prepoznavanje. Uskladite svojo osvetlitev v celotnem ekosistemu naprav Aura Sync ter ustvarite idealno igralno okolje. Nastavite svoje barvno razpoloženje. Povežite dogodke v igrah s svetlobo. Pokažite svoje prave barve in prilagodite svojo igralno izkušnjo.
KEYSTONE II
Spremenite svojo izkušnjo
Keystone II ponuja vsestranski nov način za prilagoditev vaše naprave in zaščito vaših osebnih podatkov. Ti fizični ključki, ki podpirajo NFC, se lepo prilegajo ohišju in dodajo subtilen poudarek vzdolž obloge. Ko ga zasidrate, lahko ključ Keystone odklene dostop do prilagojenih nastavitev, ki spremenijo vašo napravo, aplikacije za hiter zagon ali igre po vaši izbiri, razkrijejo skriti Shadow Drive oziroma prikrito zasebno shrambo in še več.
Povezljivost
Hitra Wi-Fi 6 povezljivost
{160.textarea#Game at gigabit speeds where compatible connections are available with Wi-Fi 6 (802.11ax). It boosts peak interface bandwidth , increases efficiency and reliability on crowded networks, and offers lower latency for less lag in-game. ROG RangeBoost enhances reception by evaluating the signal strength of four internal antennas and then picking the best pair to use for your location, minimizing dead spots and increasing range by up to 30%.
*Unless otherwise stated, Wi-Fi speeds are based on theoretical performance. Actual performance may vary.}

wifi6-logo
Vmesniki
Celovita povezljivost
Vsestranski priključki vas povezujejo kjerkoli. Priključite naprave naslednje generacije prek vmesnika USB 3.2 Type-C™ z DisplayPort™ 1.4 in USB Power Delivery. Trije priključki USB tipa 3.2 A so pripravljeni na vaše najljubše igralne naprave, medtem ko HDMI 2.0b omogoča priključitev monitorja ali televizorja ločljivosti 4K do 60 Hz. Ključni vmesniki so strateško nameščeni na zadnji strani, da preprečujejo nered s kabli na vaši mizi.
USB 3.2 Gen2 Type-C z DisplayPort™ 1.4 in Power Delivery 3.0
HDMI (2.0b)
LAN RJ-45 vmesnik
USB 3.2 Gen 1 Type-A x2
kombiniran zvočni priključek
Armoury Crate
ROG Armory Crate združuje upravljanje sistema in osvetlitve v enem orodju, vse ključne nastavitve so tako na dosegu roke. Lahko preprosto določite in prilagodite profile scenarijev, ki samodejno nastavijo, ko zaženete priljubljene igre. Ob združitvi teh prilagoditve z novim ključkom ROG Keystone II bo prenosnik hitro naložil vaše natančno določene nastavitve.
XBOX Game Pass
Game Visual
Aura Creator
Različni profili
Mobilna aplikacija za Android/iOS
xbox
XBOX Game Pass
Neomejen dostop do več kot 100 kakovostnih računalniških iger v operacijskem sistemu Windows 10. Enomesečna naročnina na Game Pass je vključena ob nakupu vaše naprave. Ob nenehnem dodajanju iger boste vedno imeli nekaj novega za igrati.

*Potrebna je aktivna naročnina; ta deluje do preklica; katalog iger se sčasoma spreminja. Za igranje računalniških iger potrebuje Windows 10 in namensko aplikacijo; oglejte si podrobnosti na xbox.com/pcgamesplan in xbox.com/game-pass.
game-visual
Game Visual
Programska oprema ROG GameVisual ponuja šest strokovno uglašenih grafičnih načinov, zasnovanih za vašo optimalno vizualno izkušnjo v posameznih žanrih iger. Način First Person Shooter (FPS) na primer poveča vidnost v temnih okoljih, kar vam omogoča, da presenetite sovražnike, ki se skrivajo v senci. S pomočjo GameVisual dobite najboljšo izkušnjo za vsako igro v svoji zbirki.
aura
Aura Creator
{183.textarea#Aura Creator is a powerful lighting editor that lets you craft complex RGB effects from the ground up. An easy-to-use interface allows you to personalize preloaded lighting effects, layer and transition them to perfection, and activate them across a full array of Aura Sync devices. Create custom RGB lighting and let your personality shine.}
scenario profile
Različni profili
Samodejno preklapljanje med načini Tihi, Uravnoteženi in Turbo je le del možnosti nastavitev profilov. Prav tako lahko določite posebne nastavitve za vse ključne dele sistema, na primer konfiguracijo osvetlitve, omogočite ali izklopite tipko Windows ali sledilno ploščico, izberete ustrezna profila GameFirst VI in Sonic Studio III. Armoury Crate nastavitve prilagodi v trenutku, da se delovanje prenosnika kar najbolje prilega nalogi. Vsak profil lahko konfigurirate točno tako, kot želite.
app
Mobilna aplikacija za Android/iOS
Prenesite brezplačno mobilno aplikacijo Armory Crate za Android ali iOS, če želite preprosto dostopati do svojih nastavitev, ne da bi prekinili igranje! Na voljo v Google Play™ in App Store.
Opremite se za igranje
{189.textarea#Arm yourself with ROG gaming gear and accessories. Keep superior precision and control close at hand with the Aura Sync-compatible ROG Chakram core mouse . Enhance your audio experience with the cushy and comfortable ROG Delta headset, perfect for immersing yourself in rich, high-fidelity sound. And carry it all with you on the move in a durable ROG Backpack.
*Bundled peripherals may vary according to regions. Please check with local vendors for exact offers.}
第二層選單關閉鈕
Spremenite svoj videz
{196.textarea#Add a pop of personality to your chassis with Customizable Armor Caps. Two additional color options come in the box and swap out effortlessly, letting you switch up your style anytime. For a fully customized touch, we also have a 3D printing template that makes it easy to create original looks of your own.

Get the Hinge Cap 3D printing template. [URL]}
Površina, ki sije
Asimetrična poševnica na pokrovu zaslona prenosnika je naš slog podpisa, posodobljen z elegantno matrično zasnovo, ustvarjeno z natančno galvanizacijo. Svetleče pike dodajo kanček lesketa iz kateregakoli kota in ponoči vzbujajo kulise mestnih luči. Aluminijasto ohišje je trpežno. Nano premaz zaslona ga naredi odpornega na prstne odtise, zato prenosnik ostane eleganten ves dan in ga je lažje očistiti.
Osupne s kateregakoli kota
Premišljene podrobnosti ločijo ta prenosnik od konkurence. Naša filozofija 360 ° zasnove postavlja subtilne, a prepoznavne elemente v vsak del stroja. Od prenovljenega pokrova zaslona do dna prenosnika, kjer so stilske reže za zračenje. Velik gumiran ročaj drži prenosnik trdno na svojem mestu in olajša prenašanje. Tipografski elementi okrog obrobe na subtilen način pokažejo vaš ponos ROG.
Nadgrajena osvetlitev dna prenosnika
Igrajte se v slogu. Prenosnik premore RGB-osvetlitev, ki osvetljuje dno in okolico prenosnika. Večja gostota sijalk LED bolj enakomerno osvetli tri robove ohišja, medtem ko dodatne sijalke LED, vgrajene pod zaslonom, dodajo razpršeno svetlobo. Osvetlitev lahko upravljate z vsemi povezanimi Aura Sync napravami in dodatki ter tako poskrbite za ustrezno barvno razpoloženje med igranjem.
Mehek na dotik
Mehka barva, nanešena po najpogosteje uporabljenih delih tipkovnice in naslonu za dlani, zmanjšuje količino madežev in prstnih odtisov in skrbi, da prenosnik ostane čist in eleganten. Matirana površina tudi ohranja nižjo temperaturo, zato je bolj prijetna na dotik kot segreta kovina ob podaljšanih igralnih seansah.
Manjše mere
V majhnem in prenosnem ohišju lahko s seboj nosite vrhunske zmogljivosti, primerne za igranje na turnirjih. Zunanje mere so za 7 % manjše od prejšnjih generacij, kar olajša prenašanje računalnika. Prečiščena nova zasnova prinaša 85-odstotno razmerje med zaslonom in ohišjem, super tanki robovi pa naredijo igranje še bolj potopno.
Razširjena sledilna ploščica
Izboljšajte vsakodnevno udobje in uporabnost z aktivno površino sledilne ploščice, ki je za 85 % večja od prejšnjih generacij. Več prostora prinaša večjo natančnost, skupaj z bolj udobnimi gibi rok in kretenj med navigacijo. Steklena ploščica je prevlečena z mat površino, ki pripomore h gladkemu občutku drsenja.
第二層選單關閉鈕
Procesorji AMD Ryzen™
Grafična kartica NVIDIA® GeForce RTX™
Vse igre na vrhunski grafični kartici iz družine GeForce RTX™ 30 Series delujejo hitro in tekoče. Najboljša konfiguracija ima vgrajeno GeForce RTX™ 3080, ki deluje z do 1645 MHz pri porabi 115 W z ROG Boost, še dodatnih 15 W moči pa je na voljo v načinu Dynamic Boost. Zasnovana na arhitekturi Amper, družina kartic RTX 2. generacije prinaša nove pretočne procesorje z jedri RT 2. generacije in jedra Tensor 3. generacije, s katerimi omogoča najbolj realistično grafiko, sledenje žarkom in napredne funkcije umetne inteligence. Grafična kartica podpira tudi tehnologijo NVIDIA Reflex z nizko zakasnitvijo za doseganje konkurenčne prednosti v večigralskem načinu in pri sočasnem prenašanju videa med igranjem iger.
Dvokanalni pomnilnik DDR4
Dosezite profesionalno večopravilnost z do 64 GB dvokanalnega pomnilnika DDR4-3200. Hiter in odziven pomnilnik zagotavlja visoke zmogljivosti. Igralci najnovejših iger lahko hkrati uživajo v prenosu iger, ustvarjalci vsebin in zahtevni uporabniki pa lahko sočasno poganjajo vse programe, ki jih potrebujejo pri svojem delu in dosežejo izjemno produktivnost.
Super hitro polje RAID 0
{216.textarea#Take back time for tasks that matter with superfast SSD storage up to a 2TB RAID 0 array. Two responsive M.2 NVMe PCIe® 3.0 SSDs connect directly to the CPU, bypassing bottlenecks to enable throughput up to 7000 MB/s and make massive games and apps load at blazing fast speeds. Doubling up on SSDs lets you carry terabytes of storage for an ever-growing game library, along with everything else you need to get through your day-to-day.
*RAID will be supported in a future AMD driver update. Please check with your regional ROG representative for more details.}
第二層選單關閉鈕
Tekoča kovina
Tekoča kovinska spojina podjetja Thermal Grizzly zniža temperaturo procesorja za do 16 °C v primerjavi s standardno termalno pasto. Nanašanje na procesor je občutljivo delo, ki ga običajno opravimo ročno, vendar je ROG naročil opremo po meri za avtomatizacijo postopka z izjemno natančnostjo in zasnoval patentirano notranjo ograjo, ki vsebuje to spojino. Posodobili smo svoj patentirani postopek za procesorje AMD in dodali posebno zaščito procesorjev.
3D pretočna cona
Obsežen pretok zraka je temeljni vidik učinkovitega hlajenja. Za povečanje dovoda hladnega zraka se tečaji na Strix SCAR premaknejo naprej in ustvarijo prezračevano 3D pretočno cono. Trapezni rez v prostoru pod zaslonom zagotavlja nemoteno odzračevanje, prenosni računalnik pa tako dobi prepoznavno asimetrično podobo.
Nova zasnova ventilatorjev
Novi ventilatorji Arc Flow so zasnovani tako, da maksimirajo pretok zraka in ohranjajo nizko raven hrupa. Vsak ima 84 lopatic, ki se razlikujejo v debelini od podlage do konice, saj tako povečajo pretok zraka, rezila pa so zaključena s posebnim aerodinamičnim vzorcem valov, ki zmanjšuje turbulenco in hrup. Ventilatorji so izdelani iz polimera s tekočimi kristali, ki je dovolj močan, da ohranja svojo obliko med vrtenjem pri visokih vrtljajih, tudi z lopaticami, ki so tanke vsega 0,1 mm. Kljub temu, da povzročajo manj hrupa kot prejšnja generacija, pomagajo povečati pretok zraka za do 35 % na procesorju in do 21 % na grafični kartici.


S tehnologijo 0dB se ventilatorji popolnoma izklopijo, ko se temperature procesorja in grafične kartice spustijo pod 60 °C v tihem načinu delovanja. Zaradi tega je hlajenje resnično tiho pri manjših delovnih obremenitvah.
Tipkovnica CoolZone
Dolge igralne seanse segrejejo notranje komponente in lahko povzročijo, da zgornji del tipkovnica sčasoma postane neprijeten za dotik. Za hlajenje prstov ima Strix SCAR 17 vgrajene strateške odprtine okoli tipk WASD, ki omogočajo pretok zraka iz ventilatorja pod njimi. Ta zasnova izboljša udobje ob igralnih maratonih, saj ohranja temperaturo površine pod 30 °C, kar je do 14 % nižje kot pri konkurenčnih prenosnikih.
Samočistilno hlajenje 2.0
Ohranjanje hladilnikov brez umazanije je ključnega pomena za vzdrževanje optimalnega odvajanja toplote, zato smo razvili protiprašne predore, ki lovijo prašne delce in jih usmerjajo stran od hladilnih komponent ter preprečujejo njihovo nabiranje. Ta samočistilni sistem pomaga zagotavljati zanesljivo hlajenje skozi čas, kar izboljša dolgoročno stabilnost in splošno zanesljivost prenosnika. Naša najnovejša zasnova s skrajšanimi predori prinaša več prostora okoli ventilatorjev in poveča pretok zraka za 15 %.
Več ultra tankih lopatic
Toplotno energijo odvajajo štirje hladilniki in odprtine za zračenje na bokih. Vsak hladilnik premore izjemno tanka bakrena hladilna rebra, z lističi tankimi do 0,1 mm, ki omogočajo večjo gostoto in nižjo zračno upornost kot običajne rešitve, ki so dvakrat debelejše. V modelu Strix SCAR ta zasnova izboljša odvajanje toplote za 13 %, hkrati pa zmanjša zračni upor za 7 %.
Večja hladilna rebra
Celovita hladilna zasnova vključuje razširjena hladilna rebra, ki absorbirajo toploto iz procesorja, grafične kartice, pomnilnika in napajalnega sklopa. Vse to v kombinaciji z do 6 toplotnimi cevmi, ki pokrivajo omenjene komponente. Tako velika hladilna rebra pomagajo vzdrževati in razširiti splošno zmogljivost, zanesljivost in življenjsko dobo sistema.
V vsakem trenutku pravi način
Igričarski prenosniki so dovolj vsestranski, da se lahko lotijo številnih nalog, vendar se zahteve uporabnikov zelo razlikujejo, zato se prilagodljivi profili scenarijev temu prilagodijo. Nastavite jih lahko tako, da samodejno preklapljajo med načini delovanja, pri čemer optimizirajo zmogljivost in hrup za različne igre in aplikacije. Turbo način uporablja največjo hitrost ventilatorja in delovne takte za vzdrževanje največje zmogljivosti, način Performance prilagodi takte in hlajenje nižjim nivojem hrupa ob igranju, tihi način pa deluje še tišje ob lažjem delu in zabavi.
Manj hrupa
Obsežne izboljšave hlajenja znižujejo nivo hrupa za tišje delo in igranje. Strix SCAR v tihem načinu Silent zmanjša hrup na vsega 35 dB, v načinu Performance pa ga zniža na 40 dB, v načinu Turbo pa dosega vsega 45 dB in poskrbi za presenetljivo tiho izkušnjo pri delu na polno.
第二層選單關閉鈕
Bliskovito tipkanje
Optična-mehanska stikala omogočajo hitre zaznave z visoko natančnostjo. Namesto da bi se zanašali na električni kontakt, ki za filtriranje neželenih motenj zahteva zakasnitev izklopa 5 ms ali več, natančnost svetlobnega snopa odzivni čas zmanjša na samo 0,2 ms. Izdelana za resne igralne maratone, imajo stikala ocenjeno življenjsko dobo več kot 100 milijonov pritiskov - 5-krat več kot običajne tipkovnice za prenosnike.
Udobno tipkanje
Izjemno hitra optična stikala v kombinaciji z daljšim ugrezom tipk (1,9 mm) zagotavljajo boljši občutek. Vsak pokrovček tipke se nežno ukrivi do globine 0,15 mm, da prste položite za večje udobje in jih postavite v boljši položaj za natančen vnos.
Razporeditev tipkovnice
Po vzoru najboljših namiznih tipkovnic so funkcijske tipke razmaknjene (manj napak pri tipkanju), povečane smerne puščice pa so izolirane za bolj natančen nadzor. Pet namenskih igralnih bližnjičnih tipk omogoča hiter dostop do funkcij, kot so glasnost, izklop mikrofona in funkcij Armory Crate.
第二層選單關閉鈕
Štirje zvočniki z Dolby Atmos
Dva visokotonca in dva nizkotonca, ki jih poganja ojačevalnik Smart Amp, ponujajo bogatejši zvok z 2,8-krat večjo glasnostjo, 3-krat močnejšimi nizkimi toni in do 3-krat večjim dinamičnim razponom. Štirje zvočniki zagotavljajo pristen prostorski zvok, optimiziran s tehnologijo Dolby Atmos, ki zagotavlja uravnotežen, večdimenzionalni zvok v celotnem spektru, ne da bi izgubil jasnost ali podrobnosti.
Dvosmerno odstranjevanje hrupa z umetno inteligenco
Naša napredna dvosmerna tehnologija za odpravljanje hrupa z umetno inteligenco deluje na osrednjem procesorju, kar sprosti vire grafične kartice, da doseže boljše rezultate. Deluje s katerokoli vhodno napravo in s povezanimi napravami, kar vam omogoča odstranjevanje šuma tako z lastnega mikrofona kot tudi iz dohodnih virov. Nastavitve za odpravljanje hrupa lahko prilagodite celo posameznemu programu, tako da filtrirate določene aplikacije, kot je glasovni klepet, ne da bi to vplivalo na zvok igre, za katerega želite, da ostane nedotaknjen.

ASUS uses cookies and similar techoologies to perform essential online functions, analyze online activities, provide advertising services and other functions. For detailed information, please visit “Cookies and similar technologies”.

Accept Cookies