Pravilnik zasebnosti

ASUSTeK COMPUTER INC. in z njim povezane družbe (v nadaljevanju opisane z ASUS ali "mi/naši/nas") so zavezane k varovanju in spoštovanju vaše zasebnosti. Prizadevamo si upoštevati vse veljavne zakone o varstvu zasebnosti in varnosti osebnih podatkov. ASUS pravilnik zasebnosti skupaj z vsemi obvestili ali izjavami, povezanimi z zasebnostjo, ki vsebujejo dodatne informacije v povezavi z določenimi ASUSovimi izdelki in storitvami, ki jih uporabljate (v nadaljnjem besedilu "pravilnik zasebnosti"), opisuje naše prakse zasebnosti glede zbiranja, uporabe in varovanja vaših osebnih podatkov prek izdelkov in storitev ASUS, ki jih nudimo v spletu in brez povezave. V pravilniku zasebnosti opisujemo tudi, komu lahko delimo ali razkrijemo zbrane osebne podatke.

Če ste otrok, boste lahko dostopali do izdelkov in storitev ASUS ali uporabljali jih šele potem, ko bodo vaši starši (ali vaši skrbniki) prebrali in se strinjali z našim pravilnikom zasebnosti in se strinjali, da boste svoje osebne podatke posredovali podjetju ASUS.

1. Podatki, ki jih zbira ASUS in kako ASUS te podatke uporablja

V tem odstavku je predstavljeno, kaj lahko ASUS zbira vaše podatke in kako jih lahko ASUS uporablja prek svojih izdelkov in storitev.

Ko uporabljate izdelke in storitve ASUS (na primer računalnike, programsko opremo, programsko opremo, uradna spletna mesta in storitve za podporo strankam), bomo morda morali o vas zbrati določene osebne podatke.
Sledi pregled osebnih podatkov, ki jih lahko ASUS zbira, in kako lahko ASUS uporablja tako zbrane osebne podatke. Upoštevajte, da bomo zbrali določene elemente vaših osebnih podatkov samo za posebne namene na podlagi izdelkov in storitev ASUS, ki jih dejansko uporabljate. Upoštevajte tudi, da se podatki o osebnih podatkih, ki bodo zbrani, razlikujejo glede na vrsto izdelkov in storitev. Poleg tega boste lahko v nekaterih državah, da se izognete napačnemu zbiranju in uporabi otrokovih osebnih podatkov, morda morali dodatno navesti svojo starost ali kontaktne podatke svojih staršev (ali skrbnika), da bomo lahko dobili soglasje vaših staršev (ali skrbnika). Ko uporabljate izdelke in storitve ASUS, lahko zbiramo naslednje anonimne podatke, ki vas ne morejo posredno ali neposredno identificirati.
Ko uporabljate izdelke in storitve ASUS, vam osebnih podatkov ni treba posredovati na podlagi naše zahteve. Če se odločite, da svojih osebnih podatkov ne boste posredovali podjetju ASUS, morda ne bomo mogli zagotoviti ustreznih izdelkov in storitev ASUS ali odgovoriti na vaša vprašanja.

1.1 Osebni podatki, ki jih zbira ASUS

Osebni podatki pomenijo vse podatke, ki bi vas lahko neposredno ali posredno identificirali, na primer vaše ime, e-poštni naslov in IP-naslov. ASUS lahko zbira vaše naslednje osebne podatke na podlagi vašega predhodnega soglasja:

1. Vaše resnične, natančne, trenutne in popolne podatke o registraciji, vključno z vašim e-poštnim naslovom, državo/regijo in starostjo (trenutno se zahteva le v nekaterih državah), ko se prijavite v račun ASUS-a. Če za prijavo v račun ASUS uporabljate svoj račun družbenih medijev (na primer svoj Facebook ali Google račun), lahko ponudnik družbenega medija (na primer Facebook Inc. ali Google Inc.) vaše osebne podatke deli v okviru računa na vašem družbenem mediju (na primer e-poštni naslov, ime, vzdevek in datum rojstva) na podlagi vašega soglasja. Ko se prijavite v svoj račun ASUS (Pot: obiščete uradno spletno mesto ASUS-a http://www.asusplus.si → poiščite »PRIJAVI« v zgornjem desnem kotu spletnega mesta → vnesete e-poštni naslov in geslo za registrirani ASUS račun poiščete svoje podatke pod »račun ASUS«), lahko dodate svoje dodatne osebne podatke za urejanje svojega profila računa ASUS (na primer svojo sliko, spol, naslov in poklic) ter za uživanje v izdelkih in storitvah ASUS, povezanih z vašim računom ASUS (na primer serijska številka izdelka za registracijo izdelkov ASUS, članki in slike, objavljeni in naloženi na forumih ASUS, ki lahko vsebujejo vaše osebne podatke).

2. Vaše ime, naslov za pošiljanje/naslov za izstavitev računa (vključno s poštno številko), kontaktni podatki, e-poštni naslov, številka kreditne kartice ali drugi podatki plačilnih storitev, ko kupujete naše izdelke (na primer pri nakupu izdelkov ASUS prek trgovine ASUS) in plačljive storitve. Poleg tega se lahko poleg zgoraj navedenih osebnih podatkov zbirajo tudi podatki o izdelkih (na primer serijska številka izdelka, IMEI-številka), kadar zahtevate določene storitve za stranke (na primer storitve popravila izdelkov).

3. Vaše ime, kontaktni podatki, e-pošta, spol, datum rojstva, podatki o izdelku (na primer serijska številka izdelka, številka IMEI) in kopija računa (v nekaterih državah so lahko vaše ime, naslov in drugi osebni podatki vključeni v podatke na računu), ko sodelujete na naših dogodkih ali akcijah. Dejansko zbrani vaši osebni podatki se bodo razlikovali med posameznimi dogodki ali akcijami. Če ste zmagovalec našega dogodka ali akcije ali če boste prejeli darilo s strani ASUS-a, boste morda morali dodatno navesti svoj poštni naslov/naslov za dostavo (vključno s poštno številko) in osebne podatke za davčno prijavo (na primer naslov, številko osebne izkaznice ali številko potnega lista in njegovo kopijo).
Poleg tega boste poleg zgoraj navedenih osebnih podatkov morda morali navesti tudi podatke o svojem bančnem računu, če boste sodelovali v akciji, ki predvideva vračilo denarja.

4. Vaša starost, spol, višina, teža, telesna temperatura, srčni utrip, krvni tlak, gibanje trebuha, pa tudi nekateri podatki o vaših dnevnih aktivnostih, na primer o vašem koraku, porabljenih kalorijah, vzorcih spanja in dnevniških zapisih, ko uporabljate naše zdravstvene izdelke in storitve.

5. Ko uporabljate izdelke ASUS, se lahko zbirajo podatki o izdelkih, kot so serijska številka izdelka, IP-naslov, MAC-naslov, številka IMEI, številka Android ID in drugi unikatni identifikatorji izdelkov.

6. Vaši podatki o lokaciji, povezani z izdelki in storitvami ASUS, kot so vaš GPS-signal, podatki, ki prepoznavajo bližnje dostopne točke Wi-Fi in oddajnike, država, mesto, časovni pas, zemljepisna širina, dolžina, višina in natančnost koordinat, kjer se nahaja vaš izdelek, hitrost gibanja izdelka, nastavitve države in jezika na vašem izdelku.

7. Vaš glas, video, komunikacijski zapisi, ko se obrnete na ASUS (na primer s klicem v klicni center ASUS, z uporabo spletnega portala za podporo strankam ASUS za klepet z ASUS-osebjem, izpolnjevanje spletnega obrazca za prijavo na uradnem spletnem mestu ASUS in pošiljanje e-poštnih sporočil ASUSu) . Poleg tega lahko posnamemo vašo sliko prek varnostnih kamer, ko obiščete servisne postaje ASUS Royal Club in pisarne ASUS. Poleg tega lahko z uporabo naših izdelkov in storitev, povezanih z roboti, zbiramo vaše glasovne ukaze in vaš video zapis, ki lahko vsebuje sliko vašega domačega okolja. Zgornji glasovni, video in komunikacijski zapisi lahko vsebujejo vaše osebne podatke.

1.2 Kako ASUS uporablja vaše osebne podatke
Vaše osebne podatke lahko uporabljamo za naslednje namene:

1. Za oceno in izboljšanje izdelkov in storitev ASUS.

2. Za pridobivanje povratne informacije strank in analizo uporabniške izkušnje z namenom razvoja in ocenjevanja novih izdelkov in storitev.

3. Za izpolnitev postopka prijave v račun ASUS in preizkus izdelkov in storitev ASUS, povezanih z računom ASUS (na primer registracija izdelkov in storitev ASUS-forumov).

4. Za zagotavljanje storitev (na primer, dokazilo o nakupu ali računu), posodobitev programske opreme in tehnična obvestila za izdelke in storitve ASUS, ki ste jih kupili.

5. Za obdelavo in izpolnitev vseh naročnin, na katere ste se prijavili, vključno z ASUS eDM ali e-novicami, da boste vedno na tekočem z najnovejšimi novicami, promocijami in prihajajočimi dogodki ASUS. Kadarkoli se lahko brezplačno odjavite.

6. Za pošiljanje pomembnih obvestil, kot so sporočila o spremembah naših pogojev, pogojev uporabe in pravilnikov. Zaradi pomembnosti takšnih komunikacij se morda ne boste mogli odločili za neprejemanje teh komunikacij.

7. Za preverjanje vaše identitete, prijave na dogodke ali akcije in nagradne igre, glede dogodkov ali zadev, povezanih z akcijami, povračilom denarja, prijavo davka in zagotovilom storitev prevoza in zavarovanja, če je to potrebno, ko se udeležite naše prireditve ali tekmovanja.

8. Za pomoč pri zapisovanju, analiziranju, spreminjanju in shranjevanju podatkov, vključno s telesnimi podatki, dnevnimi aktivnostmi in rezultati aktivnosti, izračunanimi iz zgornjih podatkov. Poleg tega vas bomo podprli pri urejanju in dostopu do podatkov in rezultatov dejavnosti, ko te podatke delite s svojimi družinami, skrbniki in zdravstvenimi delavci.

9. Za zagotavljanje storitev podpore strankam (na primer za izpolnjevanje zahtev za popravilo izdelkov in odgovore na vaša vprašanja), našo skrb za stranke in zadovoljstvo kupcev za analizo uporabniške izkušnje ter za zaščito vaših pravic in interesov ter sprejetje nadzora dostopa lahko zbiramo vaše glasovne, video in komunikacijske zapise, ko stopite v stik z družbo ASUS ali obiščete servisne centre ASUS Royal Club in pisarne ASUS. Poleg tega lahko zbiramo vaše glasovne in video zapise, da pomagamo ASUS-ovim robotiziranim izdelkom in storitvam, prispeti na določen kraj skladno z vašimi zahtevami.

10. Za nudenje prilagojene marketinške storitve, na primer z uporabo oglaševalskih piškotkov tretjih oseb za ponujanje trženjskih komunikacij in oglaševanja, za katere menimo, da vas lahko zanimajo, ali priporočila o storitvah, za katere vas lahko zanimajo, na podlagi vaše uporabe izdelkov in storitev ASUS.

11. Za vse druge namene z vašim predhodnim soglasjem.

1.3 Anonimni podatki, ki jih zbira ASUS, in kako ASUS te anonimne podatke uporablja

Anonimni podatki pomenijo vse podatke, ki vas ne morejo posredno ali neposredno identificirati, na primer model vašega izdelka, različica programske opreme in datum izdaje računa. Ko uporabljate izdelke in storitve ASUS, lahko od vas zbiramo naslednje anonimne podatke in zbrane anonimne podatke uporabimo za kakršne koli namene. Poleg tega bomo, ko bodo naslednji anonimni podatki povezani z zgoraj naštetimi vašimi osebnimi podatki, takšne anonimne podatke obravnavali tudi kot osebne podatke in jih zaščitili na enaki ravni varstva osebnih podatkov.

1. Podatki dnevnika uporabe, povezani z izdelki in storitvami ASUS, kot so model vašega izdelka, ime izdelka, blagovna znamka, ime proizvajalca, številka dela, vrsta in različica strojne opreme (na primer procesor in matična plošča) ter operacijski sistem, tovarniško privzete nastavitve, čas aktivacije, podatki za posodobitev vdelane programske opreme (na primer način izvedbe posodobitve vdelane programske opreme, datum posodobitve in rezultat posodobitve), velikost pomnilnika in zmogljivost hrambe podatkov, podatki, povezani s pomnilnikom samo za branje (ROM) (na primer vrsta, različica, gradnja, prstni odtis in opis zgradbe ROM-a), ločljivost kamere, barva izdelka, telekomunikacija in omrežje, ki ga uporabljate za povezavo z našimi izdelki in storitvami, stanje omrežja, podatki dnevnika telefonije, stanje pripravljenosti, zgodovina sesutij, želeni vmesnik, vrsta, različica in jezikovne nastavitve brskalnika, podatki o diagnozi in uporabi, vaše uporabniške navade, različica GPS in Wi-Fi, stanje sistema (na primer stanje baterije, procesorja in pomnilnika) ter lokalni čas.

2. Podatki o aplikaciji, povezani z vašo uporabo in interakcijo z aplikacijami in programsko opremo ASUS, kot so ime in različica aplikacij in programske opreme, čas namestitve in odstranitve, čas prijave in odjave, pogostost in obseg vaše uporabe, čas odpiranja in zapiranja aplikacij in programske opreme, kategorija vaših želenih aplikacij in programske opreme,  uporabniške nastavitve, različica posodobitve in rezultat posodobitve.

3. Podatki o nakupu izdelkov in storitev ASUS (na primer datum nakupa in ime prodajalca), ko zahtevate določene storitve za podporo strankam (na primer storitve popravila izdelkov) ali se udeležite naših dogodkov.

2. Hramba vaših osebnih podatkov

Ta razdelek opredeljuje, kako dolgo ASUS hrani vaše osebne podatke.

Vaše osebne podatke bomo hranili v obdobju, ki je potrebno za izpolnitev ciljev, opredeljenih v tem pravilniku zasebnosti, razen če je z zakonom dovoljeno daljše obdobje hrambe ali je to potrebno za izpolnitev drugih nujnih namenov. Na primer za namene upravljanja odnosov s strankami lahko vaše osebne podatke hranimo v ustreznem in razumnem roku; v skladu z davčno zakonodajo ali drugimi zakoni in predpisi lahko vaše osebne podatke hranimo v roku, ki ga zahtevajo takšni zakoni in predpisi. Če želite slediti zahtevam vlad ali sodstva za namene, kot sta preiskava ali tožba, lahko vaše osebne podatke hranimo čez daljše obdobje hrambe. Če želite preklicati predhodno soglasje za zbiranje vaših osebnih podatkov s strani ASUS-a, bomo vaše osebne podatke nehali zbirati na vašo zahtevo, vaše osebne podatke, ki so bili zbrani pred takšno zahtevo za umik, pa bomo ohranili.

3. Komu ASUS razkrije vaše osebne podatke

Ta razdelek opredeljuje, da lahko ASUS vaše osebne podatke v omejenih okoliščinah in za posebne namene deli tretjim osebam.

Vaši osebni podatki ne bodo razkriti tretjim osebam brez ene od naslednjih izjem:

3.1 Vaše soglasje
Vaše osebne podatke bomo razkrili ali delili s tretjimi osebami le z vašim predhodnim soglasjem.

3.2 Poslovni partnerji
Svojim poslovnim partnerjem lahko razkrijemo razpršene in anonimizirane podatke, na primer poslovnim partnerjem, ki nudijo storitve analitike podatkov ali oglaševanja in trženjske komunikacije na podlagi razstavljenih in anonimiziranih podatkov prek oglaševalskih piškotkov tretjih oseb.


3.3 Ponudniki storitev


Posamezne dele vaših osebnih podatkov lahko razkrijemo in delimo s svojimi ponudniki storitev, ki nudijo storitve za nas ali v njihovem imenu, na primer marketinškim agencijam, ki nam pomagajo pri pošiljanju trženjskih komunikacij in prirejanju marketinških dogodkov/kampanj, špedicijskim podjetjem, ki vam dobavijo popravljene in kupljene izdelke, ponudnikom plačilnih storitev, ki obdelujejo vaše račune, in ponudnikom storitev, ki nudijo storitve za podporo strankam (na primer storitve popravila izdelkov, storitve prek klicnega centra ASUS in spletnega portala za storitve strank ASUS). Ti ponudniki storitev uporabljajo vaše osebne podatke samo v skladu z našimi navodili in v omejenem obsegu (le za posamezen namen); ASUS zagotavlja, da vsi naši ponudniki storitev dosledno upoštevajo pravilnik o zasebnosti.

3.4 Za pravne, zaščitne in varnostne namene


Posamezne dele vaših osebnih podatkov lahko razkrijemo ali delimo s tretjimi osebami za enega od naslednjih pravnih ali varnostnih namenov:
V kolikor to zahtevajo veljavni zakoni ali predpisi ali pristojni vladni ali sodni organi, če so ti podatki potrebni za vzpostavitev ali ohranitev pravnega zahtevka ali obrambe ali potrebni za preprečevanje goljufij ali drugih nezakonitih dejavnosti.
Da bi zaščitili pravice, lastnino ali varnost podjetja ASUS, naših ponudnikov storitev, kupcev ali javnosti, kot to zahteva ali dovoljuje zakon.

4. Čezmejna obdelava vaših osebnih podatkov


Ta odstavek opredeljuje, da lahko ASUS vaše osebne podatke prenese v različne države, če pri tem spoštuje zakone in predpise, povezane z zasebnostjo v teh državah.

Razumete in soglašate, da se, če se strinjate, da boste svoje osebne podatke posredovali podjetju ASUS, lahko vaši osebni podatki prenesejo, shranijo, uporabljajo ali obdelujejo v podjetju ASUS in kateremkoli od njegovih povezanih subjektov, ponudnikov storitev, ki se lahko nahajajo v drugi državi. Za vse omenjene prenose, shranjevanje ali obdelavo vaših osebnih podatkov veljajo pravilnik zasebnosti in veljavni zakoni o varstvu zasebnosti in varnosti osebnih podatkov.

5. Piškotki in podobne tehnologije


Ta razdelek opredeljuje, kako ASUS in tretje osebe uporabljajo piškotke in podobne tehnologije v izdelkih in storitvah ASUS ter kako lahko vi upravljate nastavitve piškotkov.

ASUS in naši tretji partnerji uporabljajo piškotke (piškotki so majhne besedilne datoteke, nameščene na vaših izdelkih, da prilagodijo vašo uporabniško izkušnjo v izdelkih in storitvah ASUS) in podobne tehnologije, kot so spletni oddajniki, da vam ponudimo naše izdelke in storitve. Ko obiščete eno od naših spletnih strani pod domeno spletnega mesta ASUS (vključno z mikro spletnimi mesti in različicami za posamezne države/regije), lahko takšno spletno mesto ASUS uporabi nekatere ali vse naslednje piškotke in podobne tehnologije.
Skoraj vsi podatki, zbrani s piškotki, bodo shranjeni samo v vaših izdelkih, in ne bodo posredovani ASUS-u. Samo v redkih in omejenih okoliščinah se lahko vaši podatki, zbrani s piškotki, delijo ASUS-u. Na primer, ko kupujete naše izdelke v trgovini ASUS, lahko piškotke uporabljamo za zbiranje vaših naslovov ob vsakem času, ko se prijavite in oddate naročilo v trgovini ASUS, da preverimo, ali je uporabnik, ki odda naročilo, res tisti, ki je prijavljen v trgovini ASUS in tako skrbimo za varnost spletnega nakupa.

5.1 Kako uporabljamo piškotke


1. Da bi obogatili in izpopolnili vaše spletne izkušnje, uporabljamo naslednje piškotke, ki so bistveni za izdelke in storitve ASUS:

Funkcija Primer
Prijava in avtentikacija Piškotke uporabljamo za shranjevanje vaše edinstvene ID-številke za prijavo in avtentikacijskih podatkov vaših izdelkov. Piškotki omogočajo obisk in premikanje s strani na stran v izdelkih in storitvah ASUS, ne da bi se morali ob naslednjih obiskih ponovno prijaviti, na primer piškotki za vstopnice, ki jih zagotavlja ASUS.
Shranjevanje vaših preferenc in nastavitev Piškotke uporabljamo za ohranjanje vaših nastavitev in preferenc na vaših izdelkih, kot so želeni jezik, lokacija ali pisave; s shranjevanjem nastavitev v piškotke ni nujno, da znova uporabite svoje nastavitve in nastavitve vsakič, ko obiščete naše izdelke in storitve, na primer piškotke current_site in piškotke EntryPage, ki jih zagotavlja ASUS.
Funkcija vnosa uporabnika Piškotke uporabljamo za začasno shranjevanje podatkov, ki jih vnesete v izdelke in storitve ASUS, na primer številske piškotke, ki jih zagotavlja ASUS. Ko na primer uživate v nakupovalnih izkušnjah v trgovini ASUS, si bodo takšni piškotki zapomnili izdelek in količino, ki jo kliknete, in podatke, ki jih vnesete.
Varnost Piškotke uporabljamo za zaščito varnosti vaših spletnih nakupov, na primer piškotke ip_address, ki jih zagotavlja ASUS. Za zgornji namen lahko ob nakupu naših izdelkov v trgovini ASUS shranimo vaše IP-naslove, ki nam bodo v pomoč pri preverjanju, ali je uporabnik, ki odda naročilo v trgovini ASUS, enak tistemu, ki se prijavi v trgovino ASUS.
Funkcija uravnoteženja obremenitve Piškotke uporabljamo za funkcijo uravnoteženja obremenitve, da vam zagotovimo stabilno izkušnjo brskanja po naših spletnih straneh, kot je piškotek BIGipServerNew, ki ga zagotavlja ASUS.

2. Za namene analitike in za zagotavljanje prilagojenih oglaševalskih storitev in drugih funkcij uporabljamo naslednje piškotke za optimizacijo vaših izkušenj z uporabo izdelkov in storitev ASUS:

Analitika Piškotke uporabljamo za računanje števila in dolžine vašega obiska v ASUS-ovih izdelkih in storitvah, pa tudi za spremljanje, katere dele strani ali funkcije najpogosteje obiščete/uporabljate. Ti podatki nam pomagajo analizirati uspešnost in delovanje izdelkov in storitev ASUS za namene izboljšanja učinkovitosti in razvoj novih funkcij, funkcij in storitev, kot so piškotki MIGO, ki jih ponuja MIGO Corp., piškotki Google Tag Manager in piškotki Google Analytics, ki jih ponuja Google Inc. Za zgornji namen lahko med brskanjem po naših spletnih straneh vaše osebne podatke, kot sta IP-naslov in vaš ASUS Member ID, shranimo v ASUS prek zgornjih piškotkov MIGO.
Ciljanje in oglaševanje Piškotke uporabljamo za zbiranje podatkov o vaši uporabi v izdelkih in storitvah ASUS in prepoznavanje vaših interesov, kot so oglasi, ki ste si jih ogledali.
Takšni piškotki se uporabljajo tudi za omejevanje števila prikazov oglasa in za merjenje učinkovitosti oglaševalskih kampanj. ASUS namesti piškotke z uporabo storitev oglaševalskih kampanj, kot so Hubrus DSP, ki jih ponuja Hubrus, piškotki Google AdWords in piškotki Double Double Click, ki jih nudi Google Inc. Zbrani piškotki se uporabljajo samo med ASUSom in ponudniki storitev oglaševalskih kampanj.
Ogled YouTube videoposnetkov, vgrajenih v naša spletna mesta Piškotke uporabljamo za pomoč pri vstavljanju video posnetkov YouTube v naša spletna mesta. YouTube videoposnetke si lahko ogledate na naših spletnih mestih, opremljenih s piškotki, ki jih ponuja Google Inc.

5.2 Kako upravljati nastavitve piškotkov

1. Upoštevajte, da lahko nastavitve piškotkov konfigurirate tako, da dostopate do nameščenega brskalnika, kjer sprejmete, blokirate ali izbrišete nekatere ali vse piškotke (na primer piškotke tretjih oseb).


2. V nekaterih državah lahko ob prvem obisku spletnih mest ASUS prikažemo kratek uvod (pasico) o tem, kako piškotke uporabljamo na spletnih mestih ASUS. Preko prikazane pasice lahko prosto sprejmete ali blokirate zgornje piškotke tretjih oseb.


3. Če se odločite za blokiranje piškotkov, morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcij izdelkov in storitev ASUS.


4. Funkcije nastavitev piškotkov se lahko razlikujejo glede na vrsto in različico nameščenega brskalnika. Poskušamo našteti običajne in pogosto uporabljane vrste brskalnikov. Če želite razumeti, kako nadzirati nastavitve piškotkov prek teh brskalnikov, se lahko obrnete na naslednjo povezavo (Vsebina v naslednji povezavi je v angleščini. Za lažje branje poiščite jezikovno možnost na naslednji povezavi in izberite želeni jezik). Če ne uporabljate nobenega izmed naštetih brskalnikov ali je vsebina na naslednji povezavi odstranjena ali ni dostopna, za nadaljnje informacije obiščite izjave, povezane z zasebnostjo teh spletnih mest ali podporne strani. Lahko se obrnete tudi na https://www.aboutcookies.org/ (vsebina na tej povezavi je v angleščini), ki razlaga, kako upravljati nastavitve piškotkov v različnih brskalnikih.


Kako nadzirati nastavitve piškotkov v brskalniku Google Chrome:
https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=sl


Kako nadzirati nastavitve piškotkov v brskalniku Microsoft Internet Explorer:
https://support.microsoft.com/en-us/help/278835/how-to-delete-cookie-files-in-internet-explorer


Kako nadzirati nastavitve piškotkov v brskalniku Mozilla Firefox:
https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored


Kako nadzirati nastavitve piškotkov v brskalniku Apple Safari:
https://support.apple.com/kb/PH21411?locale=zh_TW&viewlocale=sl
 

5.3 Spletni oddajniki


Spletni oddajnik je pogosto prosojna grafična slika GIF ali PNG velikosti 1x1 pike, ki je vgrajena v spletnih mestih ali v e-poštnem sporočilu za merjenje učinkovitosti oglaševalskih akcij. ASUS ali naši ponudniki storitev lahko uporabljajo spletne oddajnike za to, da vedo, če obiščete določene strani ali kliknete povezave v izdelkih in storitvah ASUS. V naše trženjske komunikacije, kot so eDM ali ASUS novice, lahko implementiramo spletne svetilnike, da vemo, katero komunikacijsko vsebino ste kliknili ali prebrali. Podatke iz spletnih oddajnikov bomo uporabili za izboljšanje naših spletnih strani ter izdelkov in storitev ASUS.
 

6. Povezave tretjih oseb v izdelkih in storitvah ASUS


Ta razdelek opredeljuje, da se ob obisku povezave ali uporabe katerekoli storitve, ki jih nudijo tretje osebe, vedno sklicujte na izjave v zvezi z zasebnostjo, ki jih izdajo tretje osebe.
Izdelki in storitve ASUS lahko vsebujejo povezave do drugih spletnih mest. Upoštevajte, da ASUS ne odgovarja za varnost, prakse zasebnosti in gradiva teh tretjih spletnih strani. Spodbujamo vas, da se zavedate, da ko zapustite naša spletna mesta pozorno preberete izjave o zasebnosti teh tretjih spletnih strani. Ta pravilnik o zasebnosti velja samo za izdelke in storitve ASUS.

7. Varnost


Ta razdelek opredeljuje, kako ASUS varuje vaše osebne podatke in daje nekaj predlogov, kako zaščititi svoje osebne podatke na vaši strani.
Vaše osebne podatke ščitimo pred nepooblaščenim dostopom, spreminjanjem, razkritjem ali uničenjem. Izvajamo notranje preglede naših praks zbiranja, shranjevanja in obdelave ter tehničnih in organizacijskih varnostnih ukrepov ter fizične varnostne ukrepe za zaščito pred nepooblaščenim dostopom do sistemov, kjer hranimo vaše osebne podatke. Prenos osebnih podatkov med različnimi lokacijami ASUS-a in njegovimi povezanimi osebami se izvaja prek našega zavarovanega širokopasovnega omrežja. Ko nam pošljete svoje osebne podatke, so vaši osebni podatki zaščiteni tako v spletu kot tudi brez povezave. Vendar ASUS ne more zagotoviti popolne varnosti na internetu. Za zaščito vaših osebnih podatkov pred nepooblaščenim dostopom priporočamo, da:

7.1 Ustrezno zaščitite svoj račun ASUS, na primer:
1. Uporabite alfanumerična gesla ob registraciji računa ASUS.
2. Uporabite svoje ime in geslo za prijavo v račun ASUS. Prav tako ste izključno in v celoti odgovorni za varovanje zaupnosti imena in gesla vašega računa ter za vse dejavnosti, ki se pojavljajo pod vašim računom ASUS.
3. Redno spreminjate geslo računa ASUS.
4. Takoj nas kontaktirajte, ko ugotovite, da je bilo ime/geslo vašega računa ASUS zlorabljeno. ASUS lahko začasno prekine ali ukine dovoljenje za prijavo v račun ASUS (ali katerikoli njegov del) in odstrani vaše osebne podatke, povezane z vašim računom ASUS.

7.2 Za posodobitev vaših izdelkov z uporabo najnovejših razpoložljivih varnostnih posodobitev za programsko opremo in uporabo orodij, kot je protivirusna programska oprema.


7.3 Če zaznate tehnično ranljivost, ki vpliva na izdelke in storitve ASUS, nas prosimo obvestite na [email protected]


8. Kako upravljati svoje osebne podatke

Ta razdelek opredeljuje, da če imate kakršnekoli poizvedbe ali zahteve glede svojih osebnih podatkov, ki jih je zbral ASUS, se lahko prijavite v svoj "ASUS račun" ali upravljate nastavitve, povezane z zasebnostjo, za določene ASUS-ove izdelke in storitve, ki jih uporabljate. Prav tako se lahko obrnete na nas prek vmesnika »Zahteva stranke glede osebnih podatkov« na uradnem spletnem mestu ASUS ali na elektronski naslov [email protected].

8.1 ASUS račun
1. Prosimo, da svoje prave, točne, ažurne in popolne osebne podatke posredujete ASUS-u v svojem računu ASUS, da vam lahko ASUS zagotovi ustrezne izdelke in storitve ASUS.
2. Podatke vašega računa si lahko ogledate in spremenite tako, da se prijavite v svoj račun ASUS in uredite svoje podatke.
3. Če se želite naročiti ali preklicati naročnino na ASUS eDM ali ASUS novice o najnovejših izdelkih in storitvah ASUS, lahko nastavitev spremenite tako, da se prijavite v svoj članski račun ASUS. Poiščite »Naročite se« v levem stolpcu Izberite »DA« ali »NE«. Če izberete »NE« za odjavo, upoštevajte, da lahko postopek odjave traja približno dva delovna dneva.


8.2 ASUS izdelki in storitve
Prosto lahko izberete ali omogočite ali onemogočite skupno rabo svojih osebnih podatkov z ASUS-om prek nastavitev, povezanih z zasebnostjo, zlasti izdelkov in storitev ASUS, kadarkoli uporabljate izdelke in storitve ASUS.

8.3 Nastavitve piškotkov (glejte “Kako upravljati nastavitve piškotkov”  “Piškotki in podobne tehnologije” v tem ppravilniku zasebnosti.)


1. Nastavitve piškotkov lahko upravljate prek nameščenega brskalnika, kjer sprejmete, blokirate ali izbrišete nekatere ali vse piškotke (na primer piškotke tretjih oseb) ali kadarkoli sprejmete druge nastavitve.
2. Če ne želite, da vam ASUS nudi prilagojene marketinške storitve in oglaševanje prek piškotkov tretjih oseb, lahko piškotke tretjih oseb blokirate ali izbrišete v svojem brskalniku.


8.4 Za upravljanje svojih osebnih podatkov se obrnite na ASUS


Lahko se obrnete na nas prek vmesnika "Zahteva stranke glede osebnih podatkov" na uradnem spletnem mestu ASUS ali na elektronski naslov [email protected], če imate kakršnekoli zahteve in poizvedbe glede svojih osebnih podatkov v vašem računu ASUS ali druge osebne podatke, ki jih je zbral ASUS, kot npr. kot zahtevo za dostop, popravek, prenos, blokiranje, brisanje, ugovor ASUS-u pri uporabi nekaterih ali vseh vaših osebnih podatkov (na primer, lahko nas kadarkoli kontaktirate, če menite, da lahko ASUS napačno zbira in uporablja vaše osebne podatke) in omejite ASUS pri uporabi vaših osebnih podatkov pod določenimi okoliščinami (na primer, kadarkoli ne želite, da se vaši osebni podatki analizirajo).

Če ste privolili v zbiranje vaših osebnih podatkov prek ASUS-ovih izdelkov in storitev, lahko svoje dovoljenje umaknete s spreminjanjem nastavitev, povezanih z zasebnostjo, zlasti izdelkov in storitev ASUS (glejte točko 8.2 v tem pravilniku zasebnosti) ali z oddajo vaše zahteve za umik soglasja. Prenehali bomo zbirati vaše osebne podatke in shranili bomo le vaše osebne podatke, zbrane pred takšno zahtevo za umik.

8.5 Kadarkoli uporabljate izdelke in storitve ASUS, si prizadevamo ohraniti točnost vaših osebnih podatkov in zaščititi vaše osebne podatke pred naključnim ali zlonamernim uničenjem. Vašim zahtevam glede vaših osebnih podatkov bomo ugodili; vendar zgoraj navedenih zahtev morda ne bomo mogli izpolniti v eni od naslednjih okoliščin:


1. Če to zahteva ali dovoljuje zakonodaja;
2. Za zakonite poslovne namene;
3. Nerazumno ponavljajoče se zahteve, ki zahtevajo nesorazmerne tehnične napore in vire, na primer razvoj novega sistema ali temeljito spreminjanje trenutnih praks;
4. Potencialno ogrožanje zasebnosti drugih;

9. Zasebnost otrok


Ta razdelek opredeljuje, da z namenom varovanja zasebnosti otrok, če ste otrok, prosite za soglasje svojih staršev (ali skrbnika), preden svoje osebne podatke posredujete podjetju ASUS. Če vaši starši (ali skrbnik) želijo upravljati z vašimi osebnimi podatki, nas lahko kontaktira(jo) prek vmesnika "Zahteva stranke glede osebnih podatkov" na uradnem spletnem mestu ASUS ali e-pošte na [email protected]
Zavestno ne zbiramo osebnih podatkov otrok, mlajših od šestnajst (16 let), ali enakovredne najnižje starosti v ustrezni pristojnosti, brez privolitve staršev. Starše (ali skrbnike) spodbujamo, da med uporabo izdelkov in storitev ASUS dejavno sodelujejo pri otrokovih spletnih dejavnostih in interesih.
Če ste otrok, prosite za soglasje staršev pred uporabo izdelkov in storitev ASUS. Svoje osebne podatke lahko pošljete samo s starševskim (ali skrbnikovim) soglasjem. Vaši starši (ali skrbnik) nas lahko kontaktirajo prek vmesnika "Zahteva stranke glede osebnih podatkov" na uradnem spletnem mestu ASUS ali na elektronski naslov [email protected], da prekličejo ali umaknejo vsako predhodno soglasje, zahtevo za dostop, popravek, prenos, blokiranje, brisanje, če nasprotujejo ASUS uporabi nekaterih ali vseh vaših osebnih podatkov (na primer, lahko vaši starši (ali skrbnik) stopi v stik z nami, če meni, da bo ASUS napačno zbiral in uporabljal vaše osebne podatke) in ASUS-u omeji uporabo vaših osebnih podatkov pod nekaterimi okoliščinami (na primer: starši (ali skrbnik) se lahko kadarkoli obrnejo na nas, če ne želijo, da se vaši osebni podatki analizirajo).


10. Občutljivi osebni podatki


ASUS od vas nikoli ne bo zahteval, da predložite občutljive osebne podatke, kot so podatki o vašem zdravstvenem stanju ali zdravstvene kartoteke, politična, verska ali filozofska prepričanja, podatki o kaznivih dejanjih (domnevnih ali storjenih), kaznovanosti, rasni ali etnični pripadnosti, članstvu v sindikatu, spolni orientaciji, spolni zgodovini, vedenju ali genetski podatki. Občutljivih osebnih podatkov nam ne posredujte.


11. Spremembe pravilnika zasebnosti ASUS


Pravilnik zasebnosti lahko občasno spremenimo, zato toplo priporočamo, da občasno pregledate pravilnik o zasebnosti, objavljen na naših spletnih mestih. Z dostopom do naših izdelkov in storitev po posodobitvi pravilnika o zasebnosti bo ASUS presodil, da soglašate s pravilnikom o zasebnosti, vključno z morebitnimi posodobitvami. Na tej strani bo vedno na voljo najnovejša različica Pravilnika zasebnosti; o pomembnih spremembah vam bomo poslali vidno obvestilo, kot je e-poštno obvestilo. Na dnu  strani lahko vedno preverite, kdaj je bila objavljanja najnovejša različica pravilnika zasebnosti.


12. Stik z nami


Če imate kakršna koli vprašanja, poizvedbe, komentarje ali pritožbe glede pravilnika zasebnosti ali če menite, da ASUS ni spoštoval pravilnika zasebnosti, nas kontaktirajte. Če menite, da morda ne bomo ustrezno obravnavali izzivov, povezanih z vašimi osebnimi podatki, ki jih je zbral ASUS, upoštevajte, da je vaša pravica, da vložite pritožbo pri vladnih organih, ki obravnavajo varstvo osebnih podatkov v vaši državi.

ASUSTeK COMPUTER INC.
Za: Odbor za varstvo osebnih podatkov
Naslov: 15, Li-Te Rd., Taipei 112, Tajvan
E-pošta: [email protected]
Posodobljeno 23. maja 2018 s strani ASUS odbora za varstvo osebnih podatkov
 

ASUS uses cookies and similar techoologies to perform essential online functions, analyze online activities, provide advertising services and other functions. For detailed information, please visit “Cookies and similar technologies”.

Accept Cookies