ROG STRIX SCAR 15

PREMAGAJTE NAJBOLJŠE. POSTANITE NAJBOLJŠI.

 • CPU GPU

  Procesor Intel® Core™ do modela i9-12900H in grafična kartica za prenosnike NVIDIA® GeForce do modela RTX™ 3080 Ti

 • dGPU Transfer iGPU

  Do 150 W TGP moči grafične kartice NVIDIA® GeForce RTX™ 3080 Ti s stikalom MUX

 • Liquid Metal

  ROG Intelligent Cooling™: hlajenje s prevodno tekočo kovino in ventilatorji Arc Flow™ s 84 lopaticami

 • QHD FHD

  Tekoče, hitro igranje na zaslonih FHD 360 Hz/3 ms ali QHD 240 Hz/3 ms

 • Dolby Vision Atmos

  Podpora Dolby Vision in Dolby Atmos za potopno vsebino

 • Multiple RGB lighting zones

  Več območij RGB-osvetlitve s podporo za Aura Sync, s čimer poudarite svoj slog

NVIDIA GeForce RTX LogoXbox GamePass Logo
R O GSTRIX
scar

ZMOGLJIVOSTIDO PIKE IDEALNE ZMOGLJIVOSTI

 
Windows 11 Pro
OS
Intel® Core
i9-12900H
PROCESOR
NVIDIA® GeForce
RTX 3080 Ti
Laptop GPU
TGP
150W
S FUNKCIJO DYNAMIC BOOST
 
MUX switch
 
DO
64GB
DDR5 Memory
 
PCIe Gen4
 
ROG SCAR 15
deco1
deco2
deco2
icon red arrow right

Pridobite več s stikalom MUX

Najzmogljivejše komponente zahtevajo moč in energijo, zlasti ko gre za vrhunske grafične procesorje. Grafična kartica za prenosne računalnike NVIDIA® GeForce RTX™ 3080 Ti v celoti sprosti svojo največjo moč TGP 150 W, zahvaljujoč dodatnih 25 W, ki so na voljo s funkcijo Dynamic Boost. Višje postavljene omejitve glede moči zagotavljajo še večjo zmogljivost teh grafičnih kartic in vam zagotavljajo absolutno najboljšo igralno izkušnjo. Sodobni igričarski prenosniki sličice iz grafičnega procesorja vodijo preko v procesor vgrajene grafične sredice do zaslona. To omogoča daljšo avtonomijo baterije, vendar preprečuje, da bi vaša grafična kartica dosegla absolutno najboljšo zmogljivost. Zato uvajamo stikalo MUX v vse prenosnike ROG z letnico 2022. Za zahtevne igre lahko preklopite na način neposrednega delovanja grafične kartice, ki zmanjša zakasnitev in poveča zmogljivost za povprečno 15 %.

Take it to the Limit
R O GSTRIX
scar

Logo ROG Intelligent Cooling

Thermal Grizzly Logo
TEKOČA KOVINA CONDUCTONAUT EXTREME
DO
15 °C HLADNEJŠI
CPU
 
MANJ KOT 40 dB
V NAČINU PERFORMANCE
 
4 reže za izhod zraka
 
 
Ventilatorji Arc Flow
84 lopatic ventilatorja
icon red arrow down

Tekoča kovina Conductonaut Extreme

Hlajenje je eden največjih izzivov, s katerimi se soočajo igričarski prenosniki, ROG pa nenehno premika meje mogočega. To je privedlo do uporabe tekočih kovin, ki so izjemno učinkovite pri prenosu toplotne energije med površinami, kot sta pokrov procesorja in hladilnik. Tekom celoletnega testiranja z različnimi procesorji so inženirji ROG ugotovili znižanje temperatur do 15 °C ob hlajenju s tekočo kovino, odvisno od procesorja. Nižje temperature pomagajo procesorjem, da dlje časa vzdržujejo višje delovne takte in preprečujejo, da bi se ventilatorji vrteli hitreje in ustvarjali hrup.

* Temperaturne izboljšave v primerjavi z običajno termalno pasto, kot jih je interno testiral ASUS. Toplotna prevodnost v primerjavi z industrijskim standardom.

icon red arrow down

Nadgrajeni ventilatorji Arc Flow Fan™

Nadgrajeni ventilatorji Arc Flow imajo ukrivljene lopatice, ki so posebej oblikovane za čim večji pretok zraka ob minimalnem hrupu. Lopatice ventilatorja za prenosne računalnike so običajno enake debeline, vendar lahko naša nova zasnova dosega debelino lopatic vsega 0,1 mm na dnu in se razširi proti konici. Spreminjanje debeline zmanjša turbulenco, saj lopatice ventilatorja pospešujejo zrak s centrifugalno silo, kar vam zagotavlja tišjo uporabniško izkušnjo.

Tehnologija 0dB za neslišno hlajenje

Uživajte v resnično tihem hlajenju ob majhnih delovnih obremenitvah s tehnologijo 0dB. V tihem načinu delovanja hladilni sistem med vsakodnevnimi opravili izklopi vse ventilatorje in omogoča pasivno odvajanje toplote. To vam omogoča, da se osredotočite na svoje delo in se potopite v filme z manj motnjami. Če se temperatura procesorja ali grafične kartice poveča, se ventilatorji samodejno znova vklopijo.

Ultra tanki lističi debeline vsega 0,1 mm

Toplotno energijo odvajajo štiri hladilna rebra, od katerih vsak premore več ultra tankih bakrenih lističev, debelih do 0,1 mm. Ti lističi so za polovico manjši od tipičnih rešitev, kar omogoča večjo gostoto za odvajanje toplote in nižji zračni upor, kar omogoča bolj gladek pretok zraka. Na voljo je do 218 lističev hladilnih reber s skupno površino 107,131 mm².

Proti-prašni tuneli

Naša nadgrajena zasnova toplotnega modula vključuje krajše proti-prašne tunele, ki imajo do 5 % več prostora okoli ventilatorja, kar izboljša pretok zraka za do 15 %. Preprečevanje nabiranja prahu zagotavlja dolgoročno stabilno in zanesljivo delovanje vašega računalnika.

3D pretočna cona za dostop do svežega zraka

Obsežen pretok zraka je temeljni vidik učinkovitega hlajenja. Za povečanje dovoda hladnega zraka se tečaji na Strix SCAR premaknejo naprej in ustvarijo prezračevano 3D pretočno cono. Trapezni rez v prostoru pod zaslonom zagotavlja nemoteno odzračevanje, prenosni računalnik pa tako dobi prepoznavno asimetrično podobo.

Tipkovnica CoolZone hladi vaše prste

Dolge igralne seanse segrejejo notranje komponente in lahko povzročijo, da zgornji del tipkovnica sčasoma postane neprijeten za dotik. Za hlajenje prstov ima prenosnik vgrajene strateške odprtine okoli tipk WASD, ki omogočajo vstop svežega zraka v ventilatorja pod njimi.

Do 6 toplotnih cevi zagotavlja učinkovito hlajenje

Celovita zasnova hladilnega sistema vključuje razširjen razpršilnik toplote, ki absorbira toploto iz procesorja, grafike, pomnilnika in napajalnega sklopa. Deluje v kombinaciji z do 6 toplotnimi cevmi, ki pokrivajo iste komponente. Tako obsežno odvajanje toplote pomaga vzdrževati in podaljšati zmogljivosti, zanesljivost delovanja in življenjsko dobo prenosnika.

Profili s scenariji rabe

Načini tiho, zmogljivo in turbo so šele začetek. Profili scenarijev rabe omogočajo, da vaš sistem samodejno preklaplja med njimi glede na aplikacijo, ki jo poganjate, poleg drugih pomembnih sistemskih nastavitev. Samodejno preklapljajte med konfiguracijami osvetlitve, med igrami onemogočite tipko Windows in sledilno ploščico ter avtomatizirajte delovanje prenosnika po svoji volji. Armoury Crate se v trenutku prilagodi, da je najbolje kos nalogi.

R O GSTRIX
scar

OBLIKOVANJEPRILAGODITE SVOJ VIDEZ

ROG SCAR 15 Laptop Cap - Prismatic Black
ROG SCAR 15 Laptop Cap - Stealin Silver
ROG SCAR 15 Laptop Cap - Translucent Speckled Black
DISPLAY
V I SU A L-
I ZE
V IC-
T ORY

ZASLONBLISKOVITO HITER, KRISTALNO JASEN

R O GSTRIX
scar
FHD
QHD
FHD
DO
300Hz
FHD
3ms
ODZIVNI ČAS
ADAPTIVE SYNC
TEHNOLOGIJA
Logo Dolby Vision
scar 15
QHD
DO
240Hz
QHD
3ms
ODZIVNI ČAS
ADAPTIVE SYNC
TEHNOLOGIJA
Logo Dolby Vision
scar 15
deco1

ZVOKZVOK STUDIJSKE KAKOVOSTI

Dolby Atmos
Hi-Res Audio
4X
ZVOČNIKI SMART AMP
5.1.2 CHANNEL
VIRTUALNI PROSTORSKI ZVOK
DVOSMERNO
ODSTRANJEVANJE HRUPA
deco red
sound wave
sound wave
sound wave
sound wave
sound wave
sound wave
ROG SCAR 15 Laptop
R O GSTRIX
scar

NADZORPOŽENITE SE V NAPAD

PER-KEY
RGB
AURA SYNC
TEHNOLOGIJA
deco

Razporeditev tipkovnice

Po vzoru najboljših namiznih tipkovnic so funkcijske tipke razmaknjene (manj napak pri tipkanju), povečane smerne puščice pa so izolirane za bolj natančen nadzor. Pet namenskih igralnih bližnjičnih tipk omogoča hiter dostop do funkcij, kot so glasnost, izklop mikrofona in funkcij Armoury Crate.

Namenske bližnjice

Namenske igralne tipke se nahajajo levo nad tipkovnico in omogočajo hiter dostop do glasnosti in izklopa mikrofona, upravljanja delovanja prenosnika in Armoury Crate. So popolnoma prilagodljive in jih je mogoče programirati za zagon aplikacij, nastaviti kot funkcijske tipke ali uporabiti kot makro. Strix SCAR ima vsa orodja za zmago.

Tehnologija Overstroke

Ekskluzivna tehnologija ROG Overstroke hitreje beleži pritiske na tipke in omogoča bolj odzivno tipkanje ob intenzivnem igranju in delu. Zgodnja aktivacija tipk omogoča hitrejši pritisk, lahkoten vnos in izboljša natančnost.

Velika drsna ploščica

Izboljšajte vsakodnevno udobje in uporabnost z veliko aktivno drsno ploščico. Več prostora pomeni večjo natančnost skupaj z udobnejšimi gibi rok in kretnjami med navigacijo.

battery_frame_border
battery_title
R O GSTRIX
scar

BATERIJACELODNEVNA AVTONOMIJA

90Wh
BATERIJA
HITRO
TYPE-C
POLNJENJE
DO
10,5 UR
PREDVAJANJA VIDEO POSNETKOV
ROG SCAR 15 Battery
R O GSTRIX
scar
Connectivity Title

POVEZLJIVOSTOSTANITE POVEZANI

WIFI 6E
DO
2.5G Lan
HITREJŠA INTERNETNA POVEZAVA
ROG SCAR 15 Connectivity

VMESNIKIPRIPRAVLJENI NA VSE

ROG SCAR 15 I/O Port
Thunderbolt™ 4
(support DisplayPort, USB4 compatible)
USB3.2 Gen2 Type-C
(support Display Port & PD Charger)
HDMI(2.1)
2.5G LAN RJ45 jack
Power
USB 3.2 Gen 1 Type-A
USB 3.2 Gen 1 Type-A
Audio jack

PROGRAMSKA OPREMANESKONČNA PRILAGODLJIVOST

NESKONČNA PRILAGODLJIVOST

Ko želite prilagoditi nastavitve, spremljati temperaturo ali se poigravati s prenosnikom, je Armoury Crate vaš nadzorni center. Nadzor v realnem času vam omogoča, da vidite, kaj počnejo vaš procesor, grafika in pomnilnik. Osvetlitev RGB je z Aura Sync mogoče prilagoditi za posamezno igro. Profili delovanja hladilnega sistema vam omogočajo sprotno spreminjanje akustike in toplotnih lastnosti prenosnika. Ekskluzivne ponudbe iger pa poskrbijo, da je vaša knjižnica iger vedno polna.

MAKRO TIPKE

Armoury Crate podpira tudi popolno prilagajanje namenskih bližnjic. Privzeto tipke delujejo kot nadzor glasnosti, izklop mikrofona in bližnjica do Armoury Crate, vendar z nekaj prilagoditvami lahko poskrbite, da delujejo drugače. Ustvarite funkcijsko tipko za hitro preklapljanje po potrebi, makro ukaz za zapletene kombinacije pritiskov tipk ali celo gumb za hitri zagon za aplikacijo po vaši izbiri. Naj bo vaš prenosnik edinstven.

Xbox Game Pass Ultimate

Odkrijte svojo naslednjo najljubšo igro

Igrajte več kot 100 visokokakovostnih iger s prijatelji na vašem računalniku, konzoli, telefonu ali tabličnem računalniku z eno ugodno mesečno naročnino.* Ker se nove igre dodajajo ves čas, je vedno mogoče igrati nekaj novega.

* Veljajo pogoji in omejitve. Katalog iger se razlikuje glede na čas, regijo in napravo. Za podrobnosti si oglejte xbox.com/gamepass in https://www.ea.com/eaplay/terms. Xbox Cloud Gaming: veljajo omejitve pretakanja. Zahteva združljiv krmilnik (na prodaj ločeno), podprto napravo in aplikacijo Xbox Game Pass; glejte sistemske zahteve. Sistemske zahteve se razlikujejo glede na igro; zmogljivosti bo boljše z računalniki višjega cenovnega razreda.

Discover your next favorite game
* Produkt na spletni strani je predstavljen z najboljšimi možnimi specifikacijami, zato se lahko razlikuje od dejanskih razpoložljivih specifikacij vašega izbranega izdelka. Preverite zavihek Specifikacije za dejanske informacije izbranega izdelka.